Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2011

Ανάρτηση: Νίκος Ψαρρός

Η ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τη συμμετοχή 2.2 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα. Μόλις έναν χρόνο αργότερα η εκστρατεία μετατράπηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα για το κλίμα με τη συμμετοχή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 35 χώρες. Παγκοσμίως γνωστά κτίρια και τοποθεσίες όπως η γέφυρα Golden Gate και το Κολοσσαίο, σκοτείνιασαν για μία ώρα και μετατράπηκαν σε σύμβολα ελπίδας για ένα πρόβλημα που γίνεται κάθε ώρα και πιο έντονο.

Η Ώρα της Γης απευθύνεται σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση και κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον πλανήτη. Μας καλεί να δράσουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον. Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους και θα ενώσουν για μία ώρα τις ζωές για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας.
Για άλλη μια φορά το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20:30, οι Έλληνες, πρωταγωνιστούμε εκ νέου στην Ώρα της Γης, σβήνοντας για μια ολόκληρη ώρα τα φώτα, και δίνοντας το δικό μας στίγμα στην παγκόσμια μάχη κατά της αλλαγής του κλίματος.

Για να δούμε τι θα γίνει στο νησί μας. Ο δήμος μας θα συμμετάσχει? Θα κάνει ότι μπορεί για να προσφέρουμε και μεις ένα λιθαράκι σ αυτή τη προσπάθεια?


ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.earthhour.org/
ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΒΙΝΤΕΟ: http://www.youtube.com/watch?v=4Mxjbip6y04&feature=player_embedded

1 σχόλιο:

  1. Η Ώρα της Γης είναι μια πολύ σημαντική παγκόσμια προσπάθεια και πραγματικά εύχομαι φέτος να συμμετάσχει και η Σύμη: ο Δήμος, τα σχολεία, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Θα είναι ωραίο νομίζω εμείς ως ομάδα να δηλώσουμε συμμετοχή στην επίσημη ιστοσελίδα και να στείλουμε και φωτογραφίες από τη Σύμη εκείνη την ώρα, όπως κάνουν από διάφορα μέρη του κόσμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή