Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

2η συνάντηση της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Σύμης









Με προσέλευση νέων ατόμων πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, 23 Ιανουαρίου, η δεύτερη συνάντηση της Ε.Π.Ο.Σύμης στο Συνεδριακό Κέντρο. Η παρουσία τόσο παιδιών, όσο και πέντε Δημοτικών Συμβούλων, έκανε την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και μαρτυρά πόσο φλέγον είναι το ζήτημα της ανακύκλωσης και πόσο αναγκαίο πλέον για τη Σύμη.
Ενδιαφέρουσες ιδέες και προτάσεις συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας που είχαν αναλάβει στην πρώτη συνάντηση κάποια μέλη γύρω από διάφορες μορφές ανακύκλωσης: λαμπτήρες, ελαστικά, ανταποδοτική ανακύκλωση κ.α.
Αποφασίστηκε μέχρι την επόμενη συνάντηση – σε δύο εβδομάδες – να παραδώσει αντιπροσωπεία της ομάδας γραπτή αίτηση στο Δ.Σ. για συνεργασία του Δήμου Σύμης με τις αρμόδιες εταιρείες για τους διάφορους κάδους ανακύκλωσης, καθώς και να συναντηθεί με το Δήμαρχο, αλλά και καταστηματάρχες του νησιού που πωλούν ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό για να τους ενημερώσουν και να τους ρωτήσουν αν είναι διατεθειμένοι να φιλοξενήσουν τέτοιους κάδους στα καταστήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου