Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Η απόφαση του Δ.Σ. για την αίτηση της Ε.Π.Ο.Σ σχετικά με τους κάδους ανταποδοτικής ανακύκλωσηςΜε ομόφωνη απόφαση ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου, τα αιτήματα που κατέθεσε η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Σύμης σχετικά με τους κάδους ανταποδοτικής ανακύκλωσης, αλλά και την επικοινωνία με το Δήμο της Κω για ενημέρωση του πώς διαχειρίζονται οι ίδιοι το θέμα της ανακύκλωσης στο νησί τους, που όπως μαθαίνουμε γίνεται με μεγάλη επιτυχία.
Πιο αναλυτικά, η εταιρεία Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε., μετά από επικοινωνία που είχε με τον Νίκο Ψαρρό από την Ε.Π.Ο.Σ. περιμένει να σταλεί η αίτηση του Δ.Σ. προς το αρμόδιο υπουργείο για έγκριση μεταφοράς κάδων στο νησί της Σύμης, ώστε να μπορέσει να συνάψει έπειτα τη σχετική σύμβαση.
Επιπλέον, ο Δήμος αποδέχτηκε να έρθει σε επαφή με την Κω για να δει αν μπορεί η Σύμη να ακολουθήσει ένα παρόμοιο με το δικό τους σύστημα ανακύκλωσης ή αν θα πρέπει να εξετάσει τη συνεργασία με τη Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, μέσω της οποίας τοποθετούνται οι γνωστοί σε όλους μπλε κάδοι που ήδη υπάρχουν σε αρκετούς δήμους της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου