Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

Τραυματισμένος γλάρος στάλθηκε από τη Σύμη στην Αίγινα για περίθαλψη

Πληγωμένος γλάρος βρέθηκε στη Σύμη την προηγούμενη εβδομάδα και στάλθηκε με το πλοίο «Νάξος» της Blue Star Ferries στον Πειραιά και από εκεί στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Πουλιών (ΕΚΠΑΖ) στην Αίγινα, ώστε να θεραπευτεί το σπασμένο του φτερό.

Πιο συγκεκριμένα, ο γλάρος (βλ. φωτο) βρέθηκε στην παραλία του Νημπορειού από την κυρία Πετρίδη και η κόρη της Σμαράγδα, αμέσως ανέλαβε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το ΕΚΠΑΖ, απ’όπου της έδωσαν όλες τις χρήσιμες συμβουλές και κατευθύνσεις για το πώς έπρεπε να ταξιδέψει το ζώο και να σταλεί με το πλοίο ώστε να το παραλάβει αντιπρόσωπος τους και να το προωθήσει στην Αίγινα για περίθαλψη.

Έτσι, χάρη στην ευαισθητοποίηση της συγκεκριμένης οικογένειας, το τραυματισμένο πουλί στάθηκε τυχερό και βρήκε την περιποίηση που του έσωσε τη ζωή...

Αξίζει να τονίσουμε ότι το ΕΚΠΑΖ είναι πολύ καλά οργανωμένο και πάντα ανταποκρίνεται άκρως θετικά σε παρόμοια περιστατικά. Έχουν σταλεί και άλλες φορές στο παρελθόν από τη Σύμη άγρια πουλιά στην Αίγινα για περίθαλψη, πάντα επιτυχώς. Όσοι φίλοι αναγνώστες λοιπόν τύχει να βρουν στο μέλλον κάποιο τραυματισμένο ζώο  στο νησί, ας δείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον – σίγουρα αξίζει τον κόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου