Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Επτά γάτες βρέθηκαν σκοτωμένες από όπλο στο Χωριό!



Μια νέα ανατριχιαστική μαρτυρία λάβαμε χτες από το Σωτήρη Διασινό, ιδιοκτήτη γνωστού σούπερ μάρκετ στο Χωριό, γύρω από την κακοποίηση των ζώων στη Σύμη. Όπως μας είπε, πριν δύο περίπου εβδομάδες έχασε ξαφνικά δώδεκα γάτες που συνήθως τάιζε στη γειτονιά του και στην αυλή του (περιοχή Αγ. Αθανασίου). Σύντομα, τις εφτά από αυτές τις βρήκε σκοτωμένες από όπλο!! Οι υπόλοιπες ακόμη αγνοούνται, αλλά υποψιαζόμαστε όλοι την τύχη τους...

Παρόμοιο περιστατικό, στην ίδια σχεδόν περιοχή έχει ακουσθεί και στο παρελθόν όπου σκότωσαν μία γάτα μες στην αυλή του σπιτιού της, πάλι με όπλο. Προφανώς, πρόκειται για τον ίδιο αρρωστημένο δράστη.

Ως εδώ!!! Θα πρέπει επιτέλους να ζητήσουμε όλοι από την αστυνομία να αναλαμβάνει δράση και να κάνει κάποια έρευνα όταν προκύπτουν τέτοια περιστατικά. Με το σκεπτικό ότι όποτε απευθυνόμαστε εκεί δε γίνεται τίποτε και επομένως δεν κάνουμε πια ούτε αναφορά ούτε καταγγελία, δε θα συμβάλλουμε ποτέ στο να αλλάξουν τα πράγματα.

Καλούμε όσους έχουν κατοικίδια ή ζώα συντροφιάς που δέχονται κακοποίηση, να απευθύνονται πάντα στην αστυνομία ώστε να φανούν επιτέλους οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος στην κοινωνία του νησιού. Επίσης, να φωτογραφίζουν αν μπορούν τα κακοποιημένα ζώα και να μας ενημερώνουν ώστε να καταγγέλουμε και δημοσίως τις παράνομες αυτές πράξεις.

Η κακοποίηση των ζώων είναι παράνομη και διώκεται από τον νόμο! Ας μην επιτρέπουμε σε εγκληματίες να ζουν άφοβα ανάμεσά μας! Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους δυσκολέψουμε στο «έργο» τους, όπως αυτοί δυσκολεύουν τη ζωή τη δική μας και των ζώων μας! Είναι ένα μέγιστο πρόβλημα του νησιού και ως τέτοιο οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε.

Θα πρότεινα όσοι ιδιοκτήτες ζώων, φιλόζωοι και εκπρόσωποι φιλοζωικών ομάδων στη Σύμη ενδιαφέρονται να προωθηθεί ένα δυναμικό και συλλογικό αίτημα προς τις αρμόδιες αρχές, να επικοινωνήσουν στο e-mail της Ε.Π.Ο.Σ. για να ξεκινήσουμε σύντομα σχετικές διαδικασίες.

Ανάρτηση: Ειρήνη Γαζή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου