Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Καταγγελία σε φιλοζωϊκή ιστοσελίδα για σκυλί στη Μαραθούντα

Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, επικοινώνησε μαζί μας η κ. Ελένη Ηλιοπούλου από το φιλοζωϊκό ιστότοπο www.zoosos.gr  και μας ενημέρωσε για μία καταγγελία που δέχθηκαν σχετικά με ένα σκυλί δεμένο δίπλα σε βαρέλι, νηστικό και διψασμένο, στην παραλία της Μαραθούντας.
Η Ε.Π.Ο.Σύμης αμέσως επικοινώνησε με κατοίκους της Μαραθούντας, οι οποίοι διεπίστωσαν ότι το σκυλί δεν διέτρεχε κάποιο κίνδυνο και ότι ο ιδιοκτήτης του συνεχίζει να το επισκέπτεται και να του δίνει τροφή και νερό αυτές τις μέρες (σκεφτήκαμε μήπως κάτι του είχε συμβεί και δεν είχε επισκεφτεί το σκυλί τελευταία).
Ίσως οι φίλοι που έκαναν την καταγγελία (ανώνυμα) στην ιστοσελίδα υπέθεσαν ότι το σκυλί κινδυνεύει επειδή η παραλία είναι ερημική και δείχνει ακατοίκητη. Η ουσία ωστόσο είναι, ότι το σκυλί αυτό είναι σχεδόν πάντα δεμένο και όταν δει ανθρώπους - ειδικά χειμώνα όπως τώρα - γαυγίζει γιατί επιθυμεί φυσικά παρέα. Αν μπορεί να γίνει κάποια παρέμβαση που να στηρίζεται στη νομοθεσία και το σκυλάκι να μην είναι διαρκώς δεμένο δεν το γνωρίζουμε, περιμένουμε νεότερα από τους υπεύθυνους της συγκεκριμένης ιστοσελίδας και είμαστε στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε βοήθεια.

Διαβάστε τη συγκεκριμένη καταγγελία εδώ:
http://www.zoosos.gr/article/829/sten-paralia-tes-marathoudas-ste-sume-ena-skuli-kinduneuei

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου