Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Καταγγελία για φόλα σε γάτες




Μία καταγγελία έλαβε πριν από λίγο καιρό η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Σύμης από τον κ. Γιάννη Ασφενταγάκη, η οποία φέρνει στο προσκήνιο για μια ακόμη φορά το καυτό θέμα της δηλητηριάσης των ζώων στη Σύμη.
Ο κ. Ασφενταγάκης, γνωστός φιλόζωος στο νησί, βρήκε πεθαμένες μες στην αυλή του σπιτιού του (!) αρκετές γάτες της γειτονιάς του, τις οποίες και συνήθιζε να ταϊζει τακτικά. Επιπλέον, είχε χάσει το σκύλο του και ανησυχούσε ότι θα είχε την ίδια τύχη. Δε θα ήταν εξάλλου η πρώτη φορά. Όλοι θυμόμαστε τον Σνούπυ και πώς τον είχε χάσει στο παρελθόν...

Το ζήτημα είναι, ότι σε αυτό το νησί τελικά, όσοι είναι ιδιοκτήτες κατοικιδίων ή απλά φίλοι των αδέσποτων ζώων και τα αγαπούν και τα προσέχουν, όλοι ανεξαιρέτως έχουν τέτοιου είδους εφιαλτικές εμπειρίες.

Μέχρι πότε άραγε;

Εμείς τον προτρέψαμε να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού - όπως και πράγματι έκανε - και αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει δυναμικά να κάνει ο καθένας από δω και πέρα. Ίσως όμως και μία ομαδική κίνηση διαμαρτυρίας, όπως μια συλλογή υπογραφών στο ίντερνετ, δε θα ήταν άσχημη ιδέα!
Από τη μία, θα αποτελούσε τρομερή δυσφήμιση για τη Σύμη, ιδιαίτερα για τους ξένους τουρίστες που δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτά τα ζητήματα, από την άλλη όμως θα έφερνε τους αρμόδιους (αστυνομία, δήμο) αντιμέτωπους με τις συνέπειες της αδράνειας τους και θα τους ανάγκαζε να αναλάβουν δράσεις: ανακρίσεις, ανακοινώσεις σχετικά με τις ποινικές κυρώσεις τέτοιων πράξεων, προστασία των αδέσποτων, κ.α.

1 σχόλιο:

  1. Δεν μπορώ κα καταλάβω ,πως σε μια χριστιανική κοινωνία όπως αυτή τις σύμης,υπάρχουν άνθρωποι που φτάνουν σε αυτό το έγκλημα.Ενταξη δεν υπολογίζουν τίποτα και "κανεναν",την ψυχή τους όμως δεν την υπολογίζουν τον ΘΕΟ, δεν τον υπολογίζουν,πως μπορούν και κοιμούνται μετά από τέτοια απάνθρωπη εγκληματική πραξη.Με αστυνομικά μετρα, μπορεί να λήθη ένα μικρό μέρος του προβλήματος,όμως για να το λύσουμε εντελώς πρέπει αυτά τα τέρατα να καταλάβουν ότι θα είναι υπόλογη κάποτε ενώπιον θεού για τις πράξις τους! Ας αλλάξουνε λοιπόν εδώ και τώρα αυτή την εγκληματική συμπεριφορά απέναντι στα "ανιπεραστιτα" ζώα

    ΑπάντησηΔιαγραφή