Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Εγκύκλιο έστειλε το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία της χώρας για ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση των σχολικών βιβλίων

Εγκύκλιο κυκλοφόρησε το Υπουργείο Παιδείας με θέμα «Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων - 6 Ιουνίου: Οι μαθητές δίνουν νέα ζωή στα σχολικά τους βιβλία», σύμφωνα με την οποία «φτάνοντας στη λήξη του σχολικού έτους καλούνται όλοι οι μαθητές με την εποπτεία των εκπαιδευτικών, των Διευθυντών των Σχολείων και σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011, να παραδώσουν τα βιβλία στο σχολείο τους, ιδιαίτερα όσα έχουν διατηρήσει σε καλή κατάσταση.

Οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους Δ/ντές των Σχολείων και τους Εκπαιδευτικούς, την 6η Ιουνίου 2011, η οποία θα είναι κοινή για την συγκέντρωση των βιβλίων σε όλα τα σχολεία της χώρας, θα πρέπει με όποιες δράσεις μπορούν να αναδείξουν τη σημασία αυτής της προσπάθειας και να κινητοποιήσουν όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ώστε να συγκεντρώσουν το μέγιστο αριθμό σχολικών βιβλίων που μπορούν.
Τα βιβλία αυτά θα φυλαχτούν σε κάθε σχολείο, και θα μοιραστούν στους νέους μαθητές το Σεπτέμβριο 2011. Η περίσσεια των βιβλίων που θα δημιουργηθεί θα ληφθεί υπόψη για τη μείωση των παραγγελιών της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου 2011 θα γίνει η βράβευση των σχολείων με τον μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών βιβλίων και η βράβευση της καλύτερης αφίσας.»

Έτσι, ενώ είχε αποφασιστεί από την Ε.Π.Ο.Σ να στείλει επιστολή προς τις σχολικές μονάδες της Σύμης για να μην πεταχτούν φέτος τα σχολικά βιβλία από τους μαθητές και να προωθηθούν για ανακύκλωση, με χαρά είδαμε ότι μας «πρόλαβε» το υπουργείο. Μακάρι να μη χρειαζόταν ποτέ ομάδες πολιτών να αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες και να γινόταν αυτό πάντα από το κράτος.

Ωστόσο, αν και η Ε.Π.Ο.Σ. πριν ενημερωθεί για τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου είχε στείλει τη δική της επιστολή στο ΕΠΑΛ και στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο, με λύπη πληροφορηθήκαμε από μαθητές του δεύτερου, ότι από το σχολείο τους δεν ενημερώθηκαν ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο! Ελπίζουμε πάντως να έγινε ενημέρωση και οι συγκεκριμένοι μαθητές να μην την έλαβαν για κάποιους λόγους…


Περισσότερες λεπτομέρεις για τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου και τη συνοδευτική επιστολή της Υπουργού Παιδείας, μπορείτε να βρείτε στη διαδικτυακή πύλη καθημερινής ενημέρωσης για την παιδεία:
http://esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=13017:ipourgeio-paideias-oi-mathites-epistrefoun-ta-sxolika-biblia&Itemid=1544

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου