Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

4η συνάντηση της Ε.Π.Ο.Σύμης



Χτες, Δευτέρα 23 Μαίου, πραγματοποιήθηκε η τέταρτη συνάντηση της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Σύμης, όπου και ενημερώθηκαν οι παρευρισκόμενοι που συμμετείχαν για πρώτη φορά για τις προηγούμενες αποφάσεις και δράσεις της ομάδας.

Αφού συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν στο να οργανωθεί το θέμα της ανακύκλωσης από το Δήμο, όπως και είχαμε επιχειρήσει μέχρι τώρα να γίνει (περιγράφονται αναλυτικά όλες οι σχετικές κινήσεις σε προηγούμενες αναρτήσεις), αποφασίστηκε να ξεκινήσει μια προσπάθεια ανακύκλωσης χαρτιού με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ειδική αναφορά έγινε σε μία νέα Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία της Ρόδου, τους Εθελοντές για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Ρόδου που στα άμεσα σχέδια τους είναι να ξεκινήσουν ανακύκλωση χαρτιού σε μόνιμη και σταθερή βάση. Πληροφορίες για την νέα αυτή ΑΜΚΕ και τον τρόπο που πρόκειται να λειτουργήσει στη Ρόδο, μπορεί κανείς να βρει στο http://oikologicarodiaka.wordpress.com/2011/05/18.

Προς μεγάλη μας χαρά, η συγκεκριμένη εταιρία προθυμοποιήθηκε να λαμβάνει χαρτί προς ανακύκλωση και από τη Σύμη και να το περισυλλέγει μάλιστα από τα πλοία της γραμμής όποτε το στέλνουμε. Έτσι, ουσιαστικά αποφασίστηκε να εξετάσουμε όλους τους πιθανούς τρόπους ώστε να στέλνουμε χαρτί στην Αθήνα είτε κατευθείαν από Σύμη, είτε μέσω Ρόδου.

Με αφορμή μάλιστα την 5η Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, θα κληθούν οι μαθητές της Σύμης να μην πετάξουν στα σκουπίδια τα σχολικά τους βιβλία μετά τη λήξη της χρονικής χρονιάς, αλλά να τα φέρουν για ανακύκλωση σε μία εκδήλωση που θα διοργανώσει η Ε.Π.Ο.Σ. ειδικά για αυτό το λόγο.

Την ίδια μέρα δε, αποφασίστηκε να διοργανωθεί καθαρισμός ακτών με εθελοντές που θα προσφερθούν να συμμετάσχουν. Υπεύθυνη στην οποία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι επιθυμούν, ορίστηκε η Σμαράγδα Πετρίδη.

Τέλος, αποφασίστηκε η σύνταξη και η διανομή ενημερωτικού υλικού μες στο καλοκαίρι σχετικά με τους διάφορους τρόπους εξοικονόμησης νερού, την αποφυγή χρήσης πλαστικής σακούλας για τα ψώνια, τη χρήση οικολογικών απορρυπαντικών κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες για το καθένα από τα παραπάνω, σύντομα στο ιστολόγιο μας!

1 σχόλιο:

  1. Παιδιά, δεν έρχεστε και προς Χαλκιδική μεριά να μας οργανώσετε λίγο; Είχαμε κάδους ανακύκλωσης χαρτιού του δήμου και τους εξαφάνισαν! Τα υπόλοιπα, συσκευασίες, γυαλί κλπ. τα στέλναμε στην πρωτεύουσα του νομού για ανακύκλωση, μέχρι που υπήρξε ιδιωτική πρωτοβουλία και λύθηκε το πρόβλημα. Μήπως να στέλναμε κι εμείς το χαρτί στη Ρόδο;;; Λέω, τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή