Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΥ S.A.M.I.C.A. ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Ανάρτηση: Ειρήνη Γαζή





Τον τελευταίο καιρό, κάτοικοι της γειτονικής Ρόδου διαμαρτύρονται έντονα για το σχέδιο κατεδάφισης της αλευρομηχανίας S.A.M.I.C.A. Έχουν συντάξει το παρακάτω κείμενο και μαζεύουν υπογραφές διαμαρτυρίας στο http://www.petitiononline.com/SAMICA/petition.html

Κείμενο για την υποβολή υπογραφών

Α) Για τον μη χαρακτηρισμό ως Βιομηχανικού Μνημείου του κτιρίου της αλευροβιομηχανίας S.A.M.I.C.A. στη περιοχή ΚΟΒΑ της πόλης της Ρόδου.

Β) Για τις διεργασίες που στοχεύουν στη κατεδάφιση του.

Συντασσόμαστε με τις εισηγήσεις των ειδικών της Δ/νσης Νεώτερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς και της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών 'Έργων Δωδεκανήσου, σύμφωνα με τις οποίες «το κτίριο αυτό παρουσιάζει ιδιαίτερο ιστορικό κοινωνικό πολεοδομικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, καθότι αποτελεί ένα βιομηχανικό κτίσμα της περιόδου του Μεσοπολέμου και λλειτουργεί ως ισχυρό τοπόσημο για την περιοχή. Είναι δε αναπόσπαστο κομμάτι του βιομηχανικού πάρκου που δημιουργήθηκε εκεί, σύμφωνα με το ρυθμιστικό σχέδιο του 1926».

Συντασσόμαστε με κάθε νόμιμη ενέργεια που σκοπό έχει:

Α) Την ΑΝΑΤΡΟΠΗ κάθε εσφαλμένης απόφασης, που πλήττει τον Πολιτισμό του τόπου μας και καταρρακώνει τις ιστορικές μας Μνήμες.

Β) Την Προστασία, Διατήρηση και Ανάδειξη του αλευρόμυλου S.A.M.I.C.A.

Πηγή κειμένου & αφίσσας: http://savesamica.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου