Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Παρουσίαση συμιακού κρασιού


Ο οινοποιός κ. Βασίλης Μουζουράκης με τους Γιώργο και Πέτρο Καλοδούκα στην παρουσίαση "Οίνοι της Σύμης" στο καφέ-μπαρ "Ρίνγκο" στο Χωριό.

Τα 5 είδη κρασιού που παρουσίασε το "Κτήμα του Πέτρου", παραγωγής Μαραθούντας.

Παρουσίαση τοπικού οίνου Σύμης από το κτήμα Καλοδούκα στη Μαραθούντα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο καφέ-μπαρ «Ρίνγκο» στο Χωριό παρουσία αρκετών φίλων και γνωστών. Ο οινοποιός κ. Βασίλης Μουζουράκης, ο οποίος έχει επαγγελματική εμπειρία πολλά χρόνια σε μεγάλες οινοποιητικές εταιρίες, παρουσίασε στο κοινό πέντε διαφορετικά είδη κρασιού που έχουν παραχθεί στη Μαραθούντα και μίλησε γενικότερα για τη τέχνη της γευσιγνωσίας του κρασιού  και για το πώς αυτή φέρνει σε επαφή το χαρακτήρα ενός κρασιού με τις αισθήσεις του δοκιμαστή. 

Όπως τόνισε ο κ. Μουζουράκης στην ομιλία του, οι προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια στο κτήμα τους στη Μαραθούντα ο Γιώργος Καλοδούκας και ο γιος του Πέτρος, απέδωσαν τα πρώτα αποτελέσματα και τα εν λόγω προϊόντα είναι τα πρώτα που γίνονται στη Σύμη με διαδικασία σωστής οινοποίησης, δηλαδή με τεχνητή και ελεγχόμενη ζύμωση. Μετά την παρουσίαση, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και τα πέντε είδη: ένα κόκκινο ξηρό και ένα ημίγλυκο ποικιλίας Cabernet Sauvignon, ένα ημίγλυκο λευκό Σαββατιανό, ένα λευκό ξηρό Αθήρι και ένα κόκκινο ξηρό ποικιλίας Cabernet Sauvignon με την ονομασία «Πορσελάνιο», εμπνευσμένη από το χρώμα του χώματος της Μαραθούντας.

Παρών και ο Δήμαρχος στην παρουσίαση,μαζί με τις ευχές του τόνισε ότι « είναι πολύ σημαντικό για το νησί να διαθέτει τοπικά προϊόντα και μάλιστα κρασί, αφού είναι γνωστό ότι στην ιστορία της Σύμης αναφέρεται ως αξιοσημείωτη η παραγωγή του σε διάφορες εποχές και αποτελεί σίγουρα ένα παράδειγμα προς μίμηση η προσπάθεια του Γιώργου και του Πέτρου Καλοδούκα». 

Εμείς ευχόμαστε καλές δουλειές και καλή συνέχεια σε αυτήν την όμορφη προσπάθεια και πάντα τέτοια στη Σύμη...!

1 σχόλιο:

  1. Η ποιότητα του κρασιού,κατά τους ειδικούς,εξαρτάται από τέσσερις παράγοντες: Το έδαφος,το κλίμα την ποικιλία και τον άνθρωπο.Στο ερώτημα αν ο άνθρωπος επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα περισσότερο από ότι το το περιβάλλον ,η απάντηση είναι ότι το περιβάλλον κάνει τον χαρακτήρα και ο άνθρωπος την ποιότητα.Τα θερμά μου συγχαρητήρια και ας γίνουμε όλοι φανατικοί της υποστηρικτές !...

    ΑπάντησηΔιαγραφή