Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

«Ο ταύρος που έπαιζε ακκορντεόν» από την ΕΘΟΣ – μία θεατρική παράσταση για την απαγόρευση των ταυρομαχιών

κείμενο: Ειρήνη Γαζή
φωτογραφίες: Νίκος Ψαρρός







Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε προχτές, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 7μμ. στο πλατύ του Αι Γιάννη, το έργο «O ταύρος που έπαιζε ακκορντεόν» από την Εθελοντική Θεατρική Ομάδα Σύμης.
Με αφορμή την ημέρα που στη μεγαλύτερη αρένα της Βαρκελώνης δινόταν η τελευταία ταυρομαχία, σηματοδοτώντας έτσι το επίσημο τέλος -τουλάχιστον στην Καταλονία- του βάρβαρου αυτού εθίμου με την μακραίωνη παράδοση, η ΕΘΟΣ επέλεξε να παρουσιάσει σε δική της θεατρική διασκευή το βιβλίο του μεγάλου παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά «Ο ταύρος που έπαιζε πίπιζα».

Με την εμπνευσμένη αυτή παράσταση, τα παιδιά και οι μεγάλοι που απαρτίζουν την ομάδα έδωσαν ένα δυνατό μήνυμα κατά της βίας απέναντι στα ζώα, χαρίζοντας γέλια αλλά και έντονους προβληματισμούς στους θεατές. Πριν την έναρξη του θεατρικού, προβλήθηκε σχετικό βίντεο-κλιπ με γαλλικό τραγούδι γύρω από το θέμα των ταυρομαχιών.

Στην παράσταση συμμετείχαν οι: Γεωργίου Λευτέρης, Δεσινιώτη Ευτυχία,Μαραβέλια Δανάη , Τσαβαρή Κορίνα , Τσαβαρή Παντελίτσα , Μαραβέλια Κυριακή, Lyne Burgess, Ψαρρού Μυρτώ , Καλλίαρος Πανορμίτης, Παπακαλοδούκα Ευαγγελία, Νικολέττου Δέσποινα. Τη μουσική επιμέλεια είχε όπως πάντα η Παπακαλοδούκα Γεωργία και το γενικό συντονισμό της διασκευής και της σκηνοθεσίας η Σμαράγδα Πετρίδη.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου