Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Eco2nomy από τη WWF Ελλάς, για την εξοικονόμηση ενέργειας στα νοικοκυριά μας



Στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση λάβαμε το παρακάτω μήνυμα από τη WWF Ελλάς, σχετικό με την νέα της εκστρατεία Eco2nomy που αφορά όλα τα ελληνικά νοικοκυριά:


Μειώστε τα έξοδά σας, προστατεύοντας το περιβάλλον ή αλλιώς Eco2nomy

Ένας πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για την εξοικονόμηση ενέργειας με δυνατότητα συμμετοχής όλων μας…
Ένα εργαλείο που επιτρέπει στους πολίτες να υπολογίσουν τα οφέλη από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες…
Ένας αναλυτικός κατάλογος συμβουλών εξοικονόμησης, καθώς κι ένας υπολογιστής ενεργειακού αποτυπώματος για την καθημερινότητά μας…

Αυτά είναι τα «όπλα» που παρέχει στους πολίτες η νέα εκστρατεία του WWF Ελλάς, Eco2nomy, που υλοποιείται με την υποστήριξη και τη συνεργασία του ομίλου Eurobank EFG, με στόχο να προτείνει σε κάθε οικογένεια απλές καθημερινές λύσεις μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας με σημαντικό όφελος για το περιβάλλον και το πορτοφόλι του νοικοκυριού.

Αιχμή του δόρατος της εκστρατείας αποτελεί το πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εξοικονόμησης Ενέργειας (Π.ΕΞ.Ε.), το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Intelligent Energy, σε συνεργασία με την εταιρία παροχής ενεργειακών υπηρεσιών Helesco. Οι συμμετέχοντες έχουν περιθώριο ενός έτους για την εφαρμογή μέτρων στα σπίτια τους (μηδενικού, μεσαίου ή υψηλού κόστους), που θα τους βοηθήσουν να μειώσουν τη συνολική κατανάλωση ενέργειας. Στο Π.ΕΞ.Ε μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα ελληνικά νοικοκυριά και να κερδίσουν πλούσια έπαθλα, αν και το μεγαλύτερο έπαθλο είναι η ίδια η συμμετοχή, καθώς μέσα από αυτή, θα προκύψουν τα σημαντικότερα οφέλη. Το μόνο που απαιτείται είναι η διάθεση για αλλαγές στην ενεργειακή μας συμπεριφορά.

Ενημερωθείτε και πάρτε μέρος στην νέα εκστρατεία του WWF Ελλάς μέσα στην ιστοσελίδα www.wwf.gr/economy/ και κάντε πράξη το κεντρικό της μήνυμα «Μειώνουμε τα έξοδά μας, προστατεύοντας το περιβάλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου