Ιστολόγιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών θεμάτων στη Σύμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο epo_symis@yahoo.gr

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Χρόνια πολλά!






Η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Σύμης σας εύχεται
 Χρόνια πολλά και καλές γιορτές!

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Για ανακύκλωση στάλθηκαν 4 τόνοι σχολικά βιβλία από τη Σύμη



Τέσσερις (4) περίπου τόνοι χαρτιού από τα σχολικά βιβλία της Σύμης στάλθηκαν για ανακύκλωση στις 14 Δεκεμβρίου από το νησί μας στη Ρόδο, στην αποθήκη της ΑΜΚΕ Εθελοντές για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Ρόδου.

Τα βιβλία είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται από τον Ιούνιο, κατόπιν πρόσκλησης της Ε.Π.Ο.Σ. προς όλες τις σχολικές μονάδες της Σύμης (βλ. παλαιότερη ανάρτηση  http://www.eposymis.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html) και είχαν αποθηκευτεί σε χώρο του ΧΥΤΑ. Από εκεί  μεταφέρθηκαν στη Ρόδο για ανακύκλωση, την περασμένη Παρασκευή. 

Θερμές ευχαριστίες στους Εθελοντές για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Ρόδου για τη συνεργασία και την παραλαβή του υλικού, στον κ. Νίκο Ψαρρό που ανέλαβε το συντονισμό της όλης προσπάθειας εκ μέρους της Ε.ΠΟ.Σύμης, τη μεταφορική Χατζημάρκου για την αφιλοκερδή μεταφορά των βιβλίων, το Δήμο για τη διάθεση του αποθηκευτικού χώρου στο ΧΥΤΑ και πάνω απ'όλα στους διευθυντές και τους καθηγητές των σχολείων της Σύμης και τους μαθητές που ανταποκρίθηκαν και παρέδωσαν τα παλιά τους βιβλία για ανακύκλωση!

Στόχος μας είναι στο μέλλον να πραγματοποιείται τακτικά ανακύκλωση χαρτιού -αν όχι και άλλων υλικών - με τη συνεργασία των καταστηματαρχών, του Δήμου και των μεταφορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο νησί...